x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 7 iulie, Ziua Mondială a Ciocolatei

7 iulie, Ziua Mondială a Ciocolatei

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2023   •   13:30
7 iulie, Ziua Mondială a Ciocolatei
Sursa foto: unsplash.com

Astăzi, pe 7 Iulie, întreaga lume sărbătorește Ziua Mondială a Ciocolatei, iar pe data de 13 septembrie celebrăm Ziua Internațională a Ciocolatei. Cele mai cunoscute tipuri de ciocolată sunt cea albă și cea neagră.

 În afară de aroma și gustul său inconfundabil, ciocolata are și unele beneficii pentru sănătate.

Beneficiile consumului de ciocolată

Crește sănătatea inimii: S-a demonstrat că antioxidanții din ciocolata neagră scad tensiunea arterială, reduc riscul de coagulare și măresc circulația sângelui către inimă, reducând astfel riscurile de accident vascular cerebral, boli coronariene și deces din cauza bolilor de inimă.

Combate diabetul:  Consumul zilnic de ciocolată nu pare a fi cel mai bun mod de a preveni diabetul, dar ciocolata neagră bogată în cacao ar putea îmbunătăți de  modul în care organismul metabolizează glucoza atunci când este consumată ca parte a unei diete sănătoase. 

Îmbunătățește funcția creierului: Ciocolata neagră are un impact pozitiv asupra funcției creierului, inclusiv timp de reacție mai bun, conștientizare vizual-spațială și memorie mai puternică.

Îmbunătățește performanța atletică: Ciocolata neagră mărește producția de oxid nitric în sânge, care susține circulația și reduce cantitatea de oxigen pe care o folosește un atlet în timpul exercițiilor fizice moderat intense. Acest lucru permite sportivului să mențină intensitatea antrenamentului pentru mai mult timp.

Reduce stresul : Oamenii care au mâncat ciocolată neagră au raportat că s-au simțit mai puțin stresați, iar cercetătorii au confirmat că, după ce au mâncat ciocolată neagră, au existat niveluri reduse de cortizol, hormonul stresului. Acest lucru poate fi legat de efectele ciocolatei negre asupra sănătății inimii, deoarece stresul este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, potrivit Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Ziua Mondială a Ciocolatei ciocolata