x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Abator de 15 milioane de euro

Abator de 15 milioane de euro

17 Noi 2007   •   00:00

Compania Avicola Mihăileşti a investit 15 milioane de euro in construirea unui abator la Mihăileşti, in judeţul Giurgiu, care să respecte standardele Uniunii Europene.



Compania Avicola Mihăileşti a investit 15 milioane de euro in construirea unui abator la Mihăileşti, in judeţul Giurgiu, care să respecte standardele Uniunii Europene.

Din suma totală, 2 milioane de euro au provenit de la SAPARD, iar restul, de 13 milioane de euro, din fonduri proprii. Pe lăngă acest abator au mai fost investiţi un milion de euro in construirea unei staţii de epurare, 30% din bani fiind acordaţi de Ministerul Mediului, iar 70% fiind alocaţi de companie.


Strategia de dezvoltare a companiei prevede alocarea a 17 de milioane de euro pănă la finele lui 2008 pentru mărirea producţiei, modernizarea fabricii de nutreţuri şi pentru incubaţie. Pentru creşterea producţiei sunt alocate cinci milioane de euro. In urma investiţiilor, compania speră să-şi tripleze capacitatea de păsări procesate pe zi de la 27.000 de pui pănă la 80.000 de pui, echivalentul a 150 de tone.

Alte patru milioane de euro sunt destinate modernizării fabricii de nutreţuri, şi incă opt milioane de euro pentru ridicarea celei mai mari staţii de incubaţie din sud-estul Europei. Compania se aşteaptă ca, in urma acestor investiţii, cifra de afaceri a companiei să se dubleze de la 20 de milioane de euro in primele zece luni ale lui 2007 la 40 de milioane de euro in perioada similară a anului viitor.

×
Subiecte în articol: economic milioane