x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Achiziţii - Britanicii cumpără teren agricol

Achiziţii - Britanicii cumpără teren agricol

de Daniela Ivan    |    18 Aug 2008   •   00:00


Compania britanică Schroders, consultantul financiar al Fondului Proprietatea, a lansat un fond de investiţii cu un capital de 480 de milioane de dolari, pentru achiziţii de terenuri în Australia, Brazilia, Canada şi România.Compania britanică Schroders, consultantul financiar al Fondului Proprietatea, a lansat un fond de investiţii cu un capital de 480 de milioane de dolari, pentru achiziţii de terenuri în Australia, Brazilia, Canada şi România.

MEMORANDUM. În România, Schroder Agricultural Land Fund a semnat deja un memorandum de înţelegere pentru a investi într-un nou fond specializat în achiziţia de terenuri, administrat, de asemenea, de conducerea vehiculului aparţinînd companiei Schroders, relatează presa internaţională. "Investiţiile care vor fi realizate pe piaţa românească sînt în parcele mici de teren arabil, preţurile fiind cu 90% mai mici decît oriunde în Uniunea Europeană. Parcelele vor fi reunite în loturi mai mari, pentru construcţia de ferme moderne", a precizat Mark Bridgeman, directorul de cercetare al companiei britanice care va prelua conducerea noului fond. Fondul va mai investi în terenuri agricole din Australia, Brazilia, Canada, locuri unde pămînturile destinate agriculturii sînt mult mai ieftine decît în Marea Britanie sau SUA, iar profiturile estimate sînt mai ridicate.

Fondul este un vehicul de investiţii închis şi are ca ţintă un profit net de 10%-15% pe an într-o perioadă a investiţiei de cinci-zece ani.

×
Subiecte în articol: economic