x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adio cash şi card! Plăteşti la magazin cu telefonul

Adio cash şi card! Plăteşti la magazin cu telefonul

17 Apr 2019   •   18:30
Adio cash şi card! Plăteşti la magazin cu telefonul

O nouă metodă de achitare a preţului la cumpărături, prin intermediul smartphone-ului, prezintă avantajul că poţi verifica sumele vehiculate, astfel încât să afli imediat câţi bani ai lăsat la casă şi câţi au mai rămas pe card.

Pentru a putea plăti la magazin cu telefonul, trebuie să mergi la banca unde ai contul şi să instalezi o aplicaţie pentru aceste tranzacţii. Dacă ai mai multe conturi, pe care le accesezi prin card, poţi folosi aplicaţia pentru toate.

După ce ți-ai înrolat cardurile, poți plăti contactless cu oricare dintre ele, prin intermediul tehnologiei NFC, spun specialiştii de la Banca Transilvania.

Cum dai banii

În meniul Setări – Setări de plată vei descoperi posibilitățile. Alegi cardul cu care vrei să achiţi, apeși butonul „Plătește”, te autentifici cu metoda aleasă anterior (parolă, amprentă sau altă modalitate oferită de telefon) şi apropii device-ul de terminalul de la casa de marcat.

Plata poate fi făcută şi cu ecranul închis. Apropii telefonul de terminal și autentifici tranzacția, dacă e cazul, cu metoda aleasă.

La plata cu ecranul deschis, deblochezi telefonul, îl apropii de terminal, te autentifici cu metoda aleasă și în acel moment banii sunt transferaţi în contul magazinului.

Pentru clienţii BT, dacă suma e mai mică de 100 lei, tranzacţia nu mai trebuie autentificată.

NFC (Near Field Communication, comunicare în câmp apropiat) reprezintă o procedură de comunicare fără fir, pe distanțe foarte scurte. Aceasta funcționează prin atingerea a două dispozitive sau prin alăturarea lor, la o distanță de 10 centimetri.

 

×
Subiecte în articol: plata telefon