x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ajutoarele de stat date de autorităţile locale, supravegheate de miniştri

Ajutoarele de stat date de autorităţile locale, supravegheate de miniştri

12 Sep 2008   •   00:00

Negocierile dintre autorităţile locale şi investitori pentru acordarea de ajutoare de stat, în cazul investiţiilor mai mari de 10 milioane de euro, vor fi supravegheate de un comitet interministerial condus de şeful cancelariei primului ministru.



Negocierile dintre autorităţile locale şi investitori pentru acordarea de ajutoare de stat, în cazul investiţiilor mai mari de 10 milioane de euro, vor fi supravegheate de un comitet interministerial condus de şeful cancelariei primului ministru. Acest comitet va fi format din ministrul Economiei şi Finanţelor, ministrul Mediului, ministrul Dezvoltării, ministrul Muncii, Ministrul Educaţiei, ministrul Comunicaţiilor, ministrul Transporturilor, şeful Departamentului pentru Afaceri Europene, preşedintele Agenţiei Române pentru Investiţii Străine, precum şi un consilier de stat al premierului.

Autorităţile locale vor fi obligate să informeze comitetul despre orice fel de măsură de sprijin pe care intenţionează să o acorde celor ce investesc peste 10 milioane de euro. În caz contrar, acestea vor fi amendate cu sume cuprinse între 4.000 şi 25.000 de lei, potrivit unei hotărîri de guvern aprobate miercuri. Aceleaşi amenzi vor fi aplicate şi miniştrilor dacă nu respectă confidenţialitatea datelor comunicate de autorităţile locale.
 

×
Subiecte în articol: economic ministrul