x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anexarea Crimeei i-a sărăcit pe miliardarii ruşi

Anexarea Crimeei i-a sărăcit pe miliardarii ruşi

01 Apr 2014   •   11:41
Anexarea Crimeei i-a sărăcit pe miliardarii ruşi

Averile celor mai importanţi 19 oameni de afaceri ruşi s-au redus cu mai mult de 10 miliarde de dolari în martie, conform Bloomberg.

Astfel, activele lor cumulate se cifrau la începutul acestui an la 216 miliarde de dolari, dar de atunci această cifră a scăzut cu 27,8 miliarde de dolari, cel mai mult în luna martie, când Rusia a alipit Crimeea.

Cel mai afectat a fost omul de afaceri Vladimir Lisin (foto), acţionarul principal al combinatului metalurgic din Novolipeţk, a cărui avere s-a diminuat de la începutul anului cu 4,2 miliarde de dolari.

A înregistrat pierderi şi cel mai bogat om din Rusia, Alişer Usmanov, care, potrivit datelor Bloomberg, a pierdut în luna martie 2,5 miliarde de dolari, în contextul deciziilor geopolitice ale Kremlinului.

După cum menţionează agenţia de ştiri americană, pierderile oamenilor de afaceri ruşi sunt determinate de căderea înregistrată pe piaţa mondială a metalelor ca urmare a situaţiei din Crimeea.

Pentru comparaţie, averea cumulată a celor mai bogaţi 61 de americani a crescut cu 4 miliarde de dolari de la începutul acestui an şi este estimată în prezent la 1,2 trilioane de dolari, conform Bloomberg.

×