x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANSVSA: Amenzi în valoare de 490.000 de lei

ANSVSA: Amenzi în valoare de 490.000 de lei

de Elena Stan    |    11 Feb 2010   •   00:00

Inspectorii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au efectuat, în 25 ianuarie-5 februarie, 1.976 controale la unităţi din diferite domenii de activitate şi au dat 238 de sancţiuni contravenţionale, de 488.820 lei, şi 152 de avertismente.

Domeniile de activitate vizate au fost: igienă veterinară (932 de controale), sănătate şi bunăstare animală (307 controale) şi siguranţa alimentelor (737 de controale). Categoriile de unităţi controlate au fost următoarele: depozite frigorifice, unităţi de tranşare a cărnii, unităţi de procesare a cărnii, abatoare, unităţi de procesare a laptelui şi produselor lactate, hale de desfacere a produselor de origine animală din pieţe agroalimentare, cărmangerii, măcelarii, pescării, restaurante, cantine, cofetării, patiserii, pensiuni agroturistice, magazine alinetare, târguri de animale, unităţi de asistenţă sanitară veterinară, farmacii veterinare, supermarket-uri, dar şi unităţi de creştere a bovinelor, ovinelor şi caprinelor, porcinelor şi păsărilor.

Potrivit ANSVSA, inspectorii au confiscat 1.932 kg de produse alimentare, 290 litri de bauturi răcoritoare şi 245 de ouă, produse neconforme, valoarea totală fiind de 27.552 lei.

În urma neregulilor depistate, s-au emis 18 ordonanţe de suspendare a activităţii în Bucureşti, două în judeţul Gorj, unai în judeţul Timiş, una în judeţul Brăila şi patru ordonanţe de interzicere a activităţii în judeţul Botoşani. De asemenea, s-au emis trei ordonanţe de interzicere a activităţii în judeţul Vrancea, trei în judeţul Covasna, două în judeţul Tulcea, două în municipiul Bucureşti, una în judeţul Argeş, precum şi una în judeţul Iaşi pentru încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

×
Subiecte în articol: economic