x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Anul privatizărilor în energie. Guvernul a intrat în linie dreaptă cu listarea a câte 10% din acţiunile Hidroelectrica şi Nuclearelectrica la Bursă

Anul privatizărilor în energie. Guvernul a intrat în linie dreaptă cu listarea a câte 10% din acţiunile Hidroelectrica şi Nuclearelectrica la Bursă

de Daniel Ionaşcu    |    18 Ian 2012   •   14:59
Anul privatizărilor în energie. Guvernul a intrat în linie dreaptă cu listarea a câte 10% din acţiunile Hidroelectrica şi Nuclearelectrica la Bursă

Executivul a avizat inceperea procedurilor de listare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a cate 10% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica, conform intelegerii cu Fondul Monetar International (FMI).

Statul va renunta la dreptul de subscriere pentru a permite investitorilor sa intre in actionariatul celor doua companii, cei mai mari producatori de energie din Romania, prin aceste oferte publice primare.

Fondul Proprietatea isi va putea mentine participatia daca va subcrie actiuni in cadrul operatiunilor.

La Nuclearelectrica, Fondul Proprietatea detine 9,72% din actiuni si va putea sa-si pastreze participatia daca va subscrie actiuni reprezentand 1,077% din capital. Compania are un capital social de 2,536 miliarde de lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 10 lei.

La Hidroelectrica, Fondul controleaza 20% din actiuni isi va putea mentine participatia daca va subscrie 2,49% din titluri. Hidroelectrica are un capital social de 4,449 miliarde de lei, iar valoarea nominala a unui titlu este tot de 10 lei.

Pretul de vanzare al actiunilor nou emise va fi cel putin egal cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Pana la jumatatea lunii februarie 2012 va fi selectata o banca de investitii care sa pregateasca vanzarea actiunilor, iar prospectul de vanzare va fi publicat pana la sfarsitul lunii iulie.

×