x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Argumentele Romaniei - Salarii mici si personal calificat

Argumentele Romaniei - Salarii mici si personal calificat

05 Noi 2004   •   00:00

Romania este o tara atractiva pentru investitii din perspectiva firmelor germane, argumente in acest sens fiind personalul tanar calificat si cunoscator al mai multor limbi straine, nivelul de salarizare si infrastructura, a afirmat presedintele Comitetului de Est al Economiei Germane, Klaus Mangold, citat de Mediafax. Comitetul reuneste cei mai puternici investitori din landul german Renania de Nord-Westfalia.

Click pentru a mari imaginea
OPTIMIST. Klaus Mangold crede in piata romaneasca
IN VIZOR. Oficialul german a apreciat - la conferinta romano-germana privind investitiile, destinata in principal intreprinderilor mici si mijlocii - masurile adoptate in ultimii ani de autoritatile romane pentru accelerarea privatizarii, liberalizarea sectorului energetic si combaterea coruptiei, amintind insa ca firmele germane se confrunta, inca, cu unele probleme in Romania. El a precizat ca piata romaneasca "se afla de mult in vizorul intreprinzatorilor germani" si a recomandat autoritatilor de la Bucuresti sa imbunatateasca imaginea Romaniei in exterior, ca locatie pentru investitii, aratand ca firmele germane au constatat, pe baza propriei experiente, ca situatia interna a tarii este mult mai buna decat este prezentata deseori.

"Vom fi in continuare preocupati sa imbunatatim procedurile de informare si asistenta pentru potentialii investitori, precum si actiunile promotionale. Pe de alta parte, vom incuraja formule adecvate de parteneriat public-privat, pe baza reglementarilor Uniunii Europene", a spus Adrian Nastase. El a incurajat IMM-urile din Germania sa investeasca in economia romaneasca, in principal in domenii precum constructiile de masini, comunicatiile, agricultura, protectia mediului, serviciile bancare, sectorul energetic, comert, industria textila si infrastructura, considerate si de oficialii germani ca sectoare cu potential important de afaceri viitoare.

×
Subiecte în articol: economic