x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurari - Ardaf creste capitalul

Asigurari - Ardaf creste capitalul

de Adrian N. Ionescu    |    05 Ian 2007   •   00:00

Societatea de asigurari Ardaf isi va plati datoriile, inclusiv pe cele aferente sutelor de dosare de daune, si va iesi din procedura de administrare speciala, in a doua jumatate a lunii februarie, ca urmare a succesului majorarii de capital a societatii.

Cu trei zile inainte de termenul de inchidere a operatiunii (5 ianuarie), actionarii subscrisesera cu 74.835 de lei mai mult decat cele 100 de milioane cat li se ceruse, potrivit evidentei prezentate pe site-ul companiei. Inainte de majorare capitalul era de 62,588 milioane lei.

Majorarea de capital "va permite Ardaf sa treaca imediat la plata obligatiilor sale restante in ceea ce priveste despagubirile aferente contractelor de asigurare incheiate de companie, obligatii care se ridica la suma de aproape 70 de milioane lei, din care 30 de milioane de lei reprezinta obligatii pe termen scurt", a precizat avocatul Radu Cocea, administratorul special al Ardaf. Actionarul majoritar, Tender SA, s-a imprumutat de la un creditor strain cu 56 de milioane de lei noi, plus alte cinci milioane de euro, pentru a participa la majorarea capitalului. Rambursarea sumei (in total peste 16 milioane de euro) a fost garantata cu actiuni la ARDAF.

×
Subiecte în articol: economic milioane