x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Asigurari durabile - Austriecii Wiener Staedtische mai vor achizitii

Asigurari durabile - Austriecii Wiener Staedtische mai vor achizitii

17 Dec 2004   •   00:00

Wiener Staedtische, actionarul majoritar al Unita, intentioneaza sa preia si alte companii de asigurari din Romania, proiect favorizat de situatia financiara precara a unor firme din domeniu.

MOMENT CRITIC. Proiectul e favorizat de situatia financiara precara a unor firme din domeniu, a declarat Christian Brandstetter, membru al Consiliului de Administratie al grupului austriac. "Pe piata romaneasca sunt multe firme care stau rau din punct de vedere al situatiei financiare, incat am putea astepta chiar momentul critic pentru a le lua de pe piata. Intr-o economie de piata, unii se misca mai repede, altii mai incet", a mai spus sursa citata, director al grupului Wiener Staedtsche si presedintele Consiliului de Supraveghere al Unita.

PROBLEME. La randul sau, presedintele Unita, Dan Odobescu, a aratat ca o serie de companii de asigurari vor avea probleme financiare anul viitor. Fara a nominaliza vreuna dintre firmele avute in vedere, reprezentantii Unita au spus ca achizitiile vor urmari atat obtinerea unei cote de piata, cat si portofolii performante. Dan Odobescu a respins ideea unei preluari a Asiban, dar a lasat sa se inteleaga ca Unita este preocupata de alte companii aflate pe primele locuri in piata asigurarilor. Potrivit acestuia, pretentiile actionarilor unor firme de asigurari romanesti sunt exagerate, in conditiile in care sumele cerute cresc, dar cotele de piata scad.

×
Subiecte în articol: economic