x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVAS a recuperat 2,9 milioane de dolari

AVAS a recuperat 2,9 milioane de dolari

08 Mar 2005   •   00:00

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a recuperat in primele doua luni ale anului aproximativ 2,9 milioane de dolari de la debitorii ale caror conturi au fost blocate.

Din cauza datoriilor la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, AVAS a mai blocat 1.900 de conturi, astfel ajungandu-se la un total de 3.275 de debitori ale caror conturi au fost blocate. Totalul sumelor de recuperat se ridica la 5.200 de miliarde de lei. "Ne vom indrepta atentia catre toti debitorii care au datorii la stat. Nu tinem cont daca societatea este de stat sau privata. Aceasta masura nu este un mesaj politic. Tot mediul de afaceri trebuie sa stie ca legea este facuta pentru a fi aplicata", a declarat presedintele AVAS, Gabriel Zbarcea (foto).

PRIVATIZARE. Prioritatea AVAS o constituie atat privatizarea BCR, care trebuie facuta in conditii foarte bune pentru statul roman, cat si privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni. Pe lista urmeaza alte trei societati mari: Electroputere, Tractorul si Rulmentul Brasov. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic