x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banca Centrală Europeană ar putea primi autoritatea de a închide băncile cu probleme din zona euro

Banca Centrală Europeană ar putea primi autoritatea de a închide băncile cu probleme din zona euro

01 Aug 2012   •   13:37
Banca Centrală Europeană ar putea primi autoritatea de a închide băncile cu probleme din zona euro

Banca Centrala Europeana (BCE) ar putea primi autoritatea de a inchide bancile cu probleme din zona euro, planul fiind dezbatut intens de BCE, Comisia Europeana si statele membre, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Planul prevede, de asemenea, ca BCE sa aiba competente asupra intregului sector bancar al zonei euro si nu doar pentru cele mai mari 25 de institutii de credit din zona euro, cum se anticipa anterior, au declarat surse europene.

"Niciuna din problemele pe care le-am avut in trecut nu a fost legata de cele mai mari 25 de banci. Ar trebui sa fie vizate toate bancile. Cu cat sunt mai mici bancile, cu atat mai multe decizii vor fi luate la nivel local", a spus un oficial european.

Introducerea unui cadru de reglementare pentru o autoritate bancara cu puteri sporite ar fi un element cheie pentru progresul catre o uniune bancara in UE sau zona euro.

Planul, care ar urma sa fie finalizat de executivul european in urmatoarele saptamani si anuntat in septembrie, este o componenta centrala a constructiei unei uniuni bancare si formarea unui front comun intre tarile zonei euro in lupta impotriva crizei datoriilor. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: zona euro bce banca central europeana