x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băsescu e bucuros că băncile austriece rămân în România

Băsescu e bucuros că băncile austriece rămân în România

de Daniela Ivan    |    27 Ian 2012   •   10:03
Băsescu e bucuros că băncile austriece rămân în România

Presedintele Traian Basescu l-a primit, azi la Palatul Cotroceni, pe Andreas Treichl, presedinte executiv al grupului Erste Bank, dupa ce ieri s-a intalnit cu presedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen. Aceste intrevederi au fost generate de reglemntarile luate de Banca centrala a Austriei care a propus in noiembrie un set de masuri privind activitatea marilor banci austriece, menite sa asigure ratingul AAA al Austriei. Concret, bancile cu prezenta internationala semnificativa, respectiv Erste, Raiffeisen si UniCredit Bank Austria, ar trebui sa se asigure ca creditarea efectuata de acum inainte de subsidiarele straine nu va depasi dincolo de 110% depozitele si finantarea atrase de pe pietele locale unde functioneaza. Cei doi presedinti l-au asigurat pe Traian Basescu ca masurile luate la Viena vor avea un impact minor asupra Romaniei.

"Noi suntem pe deplin angajati in ceea ce priveste Romania. Romania este o piata foarte importanta pentru grupul Erste. Suntem pe deplini convinsi sa continuam", i-a spus Andreas Treichl lui Traian Basescu. Seful statului a afirmat, la randul sau, ca interventia oaspetelui sau contine "cuvinte magice pe care le-a asteptat".

"Domnule presedinte, acestea au fost cuvintele magice pe care le-am asteptat de la dumneavoastra, pentru ca aceleasi asteptari au fost ieri (joi - n.r.), in discutiile mele cu presedintele Raiffeisen si, daca astazi si Erste se uita spre Romania ca spre o piata unde decideti sa ramaneti si sa finantati dezvoltarea, este cel mai important mesaj pe care l-am primit astazi", a spus Basescu.

×