x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie "Bazaconiile" româneşti, exportate în Bulgaria şI Italia

"Bazaconiile" româneşti, exportate în Bulgaria şI Italia

19 Mai 2010   •   00:00

Producătorul şi distribuitorul de snacksuri şi chipsuri Standard Snacks va continua în acest an exporturile în Bulgaria şI Italia. Actualmente, acestea au o pondere de 10% în afacerile companiei.

Standard Snacks estimează pentru anul în curs o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, la 16,5 milioane euro, după ce anul trecut a înregistrat vânzări de aproximativ 15 milioane euro. "Ţinta va fi atinsă prin creşterea productivităţii, optimizarea gamei de produse şi concentrarea pe brandurile profitabile, care au cerere mare pe piaţă", se arată într-un comunicat al firmei.

Compania mai menţionează ca criza a modificat obiceiurile de consum şI reducerea bugetelor de cumpărături.

Criza schimbă obiceiurile de consum

"În 2010, chiar dacă va fi un an dificil, prin organizare şi o mai bună poziţionare pe piaţă, cred că vom putea realiza o creştere a afacerilor. Contextul economic, care a determinat modificarea obiceiurilor de consum şi reducerea bugetelor dedicate cumpărăturilor, ne obligă să fim foarte atenţi la piaţă, flexibili, să ne concentrăm pe produsele bine primite de consumatori", a declarat, în comunicat, Dorin Drăgoi, preşedintele Standard Snacks.

Standard Snacks a fost fondată în anul 1995 şi are capital integral românesc. Firma este specializată în fabricarea şi distribuţia produselor alimentare, precum snacksuri, chipsuri, alune, popcorn, ministicksuri, covrigei, cereale pentru micul-dejun, popcorn boabe, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac. Între brandurile sale se afla Bazzaconi. Acestea sunt exportate de 5 ani in Bulgaria.
Standard Snacks are circa 400 de angajaţi şi 10 puncte de lucru pe teritoriul ţării

×
Subiecte în articol: economic