x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bechtel disponibilizează 1.600 de angajaţi

Bechtel disponibilizează 1.600 de angajaţi

de Elena Stan    |    11 Feb 2010   •   00:00

Conducerea Bechtel a comunicat, miercuri, sindicalistilor, că intenţionează să păstreze 300 de angajaţi, din cei 1.933, pentru lucrările la porţiunea dintre Turda si Câmpia Turzii a secţiunii 2B a Autostrăzii Transilvania.

"Bechtel doreste să continue cu concedierea oamenilor. Vor avea nevoie de 300 de angajaţi pentru a continua lucrările între Turda si Câmpia Turzii, pe care le vor efectua pe banii lor, în speranţa că Guvernul le va achita datoria pe care o are pentru lucrările de anul trecut", a afirmat Lup.

Acesta a adăugat că, desi lucrările pentru porţiunea de 10,2 km vor fi executate din banii Bechtel - care s-a arătat convinsă că autorităţile române vor plăti datoria de aproape 200 de milioane de eură - firma americană nu este dispusă să amâne concedierea colectivă, desi "există semnale de la minister" că lucrările vor continua.

Mihai Lup a mai afirmat că sindicatul va acţiona Bechtel în instanţă, pentru că nu a respectat procedura de concediere colectivă, reducând termenul de la 3 luni la două luni si 10 zile. Lup a mai afirmat că negocierile de miercuri au durat teri ore si jumătate, iar în următoarele două săptămâni atât sindicatul, cât si firma americană, se vor întâlni, separat, cu Compania Naţională de Autostrăzi si Drumuri Naţionale din România si cu Ministerul Transporturilor, după care va avea loc o nouă rundă de negocieri între sindicat si Bechtel.

"Să sperăm că până la următoarea întâlnire cu Bechtel, care va avea loc peste două săptămâni, să avem niste răspunsuri clare de la Guvern cu privire la continuarea lucrărilor si să putem evita concedierea colectivă. Noi ne-am săturat că la fiecare început de an se pune problema concedierilor", a conchis Mihai Lup.

×
Subiecte în articol: economic