x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boc: Va fi indexată doar pensia socială

Boc: Va fi indexată doar pensia socială

03 Feb 2010   •   00:00

"La acest moment, România îşi permite să indexeze cu rata inflaţiei doar pensia socială minimă", a declarat aseară premierul Emil Boc.

Potrivit premierului, Guvernul poate indexa în acest an cu rata inflaţiei doar pensia socială minimă, de 350 de lei, şi eventual să majoreze cele mai mici pensii prin intermediul unui Fond de iniţiativă socială, dar numai în funcţie de resursele generate de evoluţia în următoarele luni a economiei. Boc a precizat, după discuţiile cu reprezentanţii asociaţiilor de pensionari, că o decizie în privinţa unei eventuale majorări a celorlalte pensii, altele decât pensia socială minimă, va fi luată în luna aprilie.

El a anunţat totodată că proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii va fi finalizat într-o săptămână. Iniţial, proiectul de act normativ urma să fie aprobat de Guvern în şedinţa de vineri. După întâlnirea cu premierul, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor, Preda Nedelcu, a anunţat că pensionarii au cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în cazul OUG 114/2009 privind valoarea punctului de pensie. Pensionarii i-au solicitat lui Boc să renunţe la îngheţarea punctului de pensie, iar indexarea să se facă în funcţie de salariul mediu, nu de inflaţie.

×
Subiecte în articol: economic