x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Britanicii aduc caderea pietei imobiliare in Bulgaria

Britanicii aduc caderea pietei imobiliare in Bulgaria

31 Iul 2008   •   00:00

Din ce in ce mai multi  britanici isi vind proprietatile cumparate pe litoralul bulgaresc al Marii Negre dupa ce criza imobiliara a inceput sa afecteze piata de profil din Marea Britanie, iar acum investitorii incearca sa se protejeze prin vinzarea proprietatilor din tarile emergente, marcindu-si astfel profitul.



Din ce în ce mai mulţi  britanici îşi vînd proprietăţile cumpărate pe litoralul bulgăresc al Mării Negre după ce criza imobiliară a început să afecteze piaţa de profil din Marea Britanie, iar acum investitorii încearcă să se protejeze prin vînzarea proprietăţilor din ţările emergente, marcîndu-şi astfel profitul. Conform cotidianului bulgar Pari, citat de Novinite, majoritatea proprietarilor britanici care au cumpărat acum doi sau trei ani proprietăţi în Sunny Beach cu 1.100 euro pe metru pătrat acum vînd în pierdere, deoarece preţurile au scăzut pînă la 850-900 euro pe metru pătrat. Potrivit lui Nikola Stoyanov, directorul agenţiei imobiliare Lux, numai faptul că lira sterlină este slabă i-a protejat pe englezi de pierderea unor sume mari de bani, deoarece acest fapt compensează cumva diferenţa cînd convertesc euro în moneda britanică, care acum este mai slabă decît la momentul în care s-au făcut afacerile. Stoyanov a mai precizat că în următorii doi ani vor fi văzute din ce în ce mai multe construcţii începute şi neterminate în Sunny Beach, deoarece revînzarea proprietăţilor a făcut ca preţurile noilor apartamente construite să scadă.

Anunţul vine după ce autorităţile americane au anunţat scăderi-record pentru piaţa din SUA, de 15,8% în pieţele imobiliare din primele 20 de oraşe americane ca mărime în numai un an de zile.

×
Subiecte în articol: economic