x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa de la Bucureşti a scăzut miercuri cu 1,6%: acțiunile BRD, Nuclearelectrica, TeraPlast și Electrica s-au depreciat

Bursa de la Bucureşti a scăzut miercuri cu 1,6%: acțiunile BRD, Nuclearelectrica, TeraPlast și Electrica s-au depreciat

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   00:40
Bursa de la Bucureşti a scăzut miercuri cu 1,6%: acțiunile BRD, Nuclearelectrica, TeraPlast și Electrica s-au depreciat

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 1,6% în şedinţa de tranzacţionare de miercuri, indicele principal BET scăzând în principal pe fondul deprecierii acţiunilor BRD şi Nuclearelectrica (2,4%), TeraPlast (2,3%), Electrica (2%), Purcari (1,9%), Petrom (1,9%) şi Romgaz (1,8%), scrie ZF.

La polul opus, doar acţiunile Sphera Franchise Group au înregistrat creştere, de 1%, în timp ce acţiunile Aquila Part Prod au rămas la acelaşi preţ cu cel din ziua anterioară.

Din rândul indicilor bursieri, cele mai mari scăderi le-au avut BET-NG (minus 1,66%), BET şi BET-TR (1,61%) şi BET-XT (minus 1,5%).

Lichiditatea totală s-a ridicat la 1,56 mld. lei, având în vedere că în sistemul bursei au intrat şi tranşele ultimei emisiuni de titluri de stat Fidelis, care au însumat 1,49 mld. lei. Fără acestea, restul tranzacţiilor cu toate instrumentele s-au ridicat la 72 mil. lei. Lichiditatea medie zilnică a urcat din nou peste 150 mil. lei ca urmare a listării titlurilor de stat, de la circa 143 mil. lei în şedinţa precedentă.

Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost Hidroelectrica (17,3 mil. lei), OMV Petrom (10,5 mil. lei) şi Banca Transilvania (9,9 mil. lei). Prima ligă bursieră de la Bucureşti (BET) are un avans de 21,1% de la începutul anului. Cu tot cu dividende, randamentul este de 35,2%, având în vedere dividendele record intrate în acest an în conturile investitorilor din partea Fondului Proprietatea.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bursa de la bucuresti depreciere acţiuni