x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

05 Ian 2005   •   00:00

5 ianuarie 2005
AMANARE. Termenul de dare in folosinta a parcului industrial de la Ungheni-Vidrasau, din judetul Mures, a fost amanat, lucrarile urmand sa fie finalizate in semestrul II al anului 2005 si nu in luna martie, asa cum era stabilit. Proiectul este realizat in prezent doar in proportie de 60%, arata un raport al CJ Mures. Valoarea intregii lucrari este de 5,8 milioane de euro, 75% din suma provenind din fonduri PHARE, iar 25% fiind fonduri guvernamentale. Parcul industrial este amplasat in comuna Ungheni, la 18 kilometri de Targu-Mures si se va intinde pe o suprafata de 40 de hectare, urmand sa ofere, potrivit estimarilor reprezentantilor CJ Mures, peste 3.000 de locuri de munca.

ASIGURARI. Omniasig va furniza in 2005 serviciile de asigurare a aeronavelor Romavia si raspunderile companiei fata de terti, pasageri, bagaje si marfa rezultate din toate operatiunile aeronautice, inclusiv pentru riscurile de razboi si actiuni teroriste. Suma asigurata se ridica la 366,42 milioane de dolari. Prima anuala care va fi platita de Romavia se ridica la 867.820 de dolari. Omniasig a fost asiguratorul flotei Romavia si in 2003 si 2004. Cu un numar de 245 de salariati, operatorul aerian a raportat, in 2003, o cifra de afaceri de peste 240 de miliarde de lei si un profit net de 3,6 miliarde de lei.

PROIECT. Primaria Bistrita va infiinta in cursul acestui an incubatoare de afaceri, in cadrul unui proiect cu finantare europeana. Finantarea, insumeaza cinci milioane de euro si este destinata constructiei sau amenajarii de spatii pentru inchiriere la preturi modice celor care vor sa inceapa o afacere. Proiectul se afla in analiza la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, iar primarul Vasile Moldovan crede ca acesta are sanse foarte mari sa fie aprobat in perioada urmatoare.

VOLKSWAGEN VREA IN INDIA. Compania auto germana Volkswagen studiaza posibilitatea construirii unei unitati de productie in India, dar inca nu a luat o decizie in acest sens, potrivit purtatorului de cuvant al grupului. Ministrul Industriei din statul indian Andhra Pradesh, B. Satyanarayana, a anuntat duminica sosirea unei echipe de reprezentanti ai celui mai mare constructor european de autovehicule la fata locului in urmatoarele saptamani pentru a studia oportunitatea investitiei in zona.

×
Subiecte în articol: economic