x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

20 Dec 2004   •   00:00

21 DECEMBRIE 2004
CONSOLIDARE. Grupul olandez Ispat a anuntat incheierea preluarii companiei LNM Holdings, tranzactie in urma careia si-a schimbat si denumirea in Mittal Steel Company. Noua companie, care va fi listata la Bursele de la New York si Amsterdam, este cel mai mare producator siderurgic din lume. Omul de afaceri indian Lakshmi N. Mittal, principalul actionar al grupului LNM, va fi presedintele si directorul general al companiei nou-create, care ii poarta de altfel si numele. Potrivit Reuters, in afara de Ispat si LNM, grupul Mittal Steel va include si compania International Steel Group (ISG). Valoarea totala a tranzactiilor realizate in cadrul proiectului de fuziune este de 17,8 miliarde de dolari.

NOUL "TIGRU". Presedintele Chinei, Hu Jintao, a declarat ca expansiunea economiei ar putea trece de 9% in acest an, in concordanta cu previziunile anterioare, iar fluxurile de investitii directe ar putea depasi 60 de miliarde de dolari. Pentru anul 2005, China si-a propus atingerea unei cresteri economice de 8% si limitarea inflatiei la 4%. "Vom continua sa ne concentram asupra dezvoltarii economice, sa ne intarim si sa ne imbunatatim reglementarile macroeconomice, sa mergem neabatuti pe calea reformelor in diferite aspecte si sa ne intensificam eforturile pentru eliminarea slabiciunilor noastre", a declarat Hu.

MONOPOL DE VANZARE. Guvernul german va vinde actiuni de 1,5 miliarde de euro din participatia sa la fostul monopol Deutsche Post catre banca de stat Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) Bankengruppe - Banca pentru Reconstructie. Germania, care intentioneaza sa vanda, pana la sfarsitul anului 2006, toate titlurile detinute la cele doua foste grupuri de stat, obisnuieste sa ofere actiunile mai intai bancii KfW, lasand apoi banca sa organizeze ulterior plasarea titlurilor la Bursa. KfW detine 12% din Deutsche Telekom si peste 33% din Deutsche Post. Guvernul de la Berlin mai controleza 20% din actiunile companiei postale si peste 25% din cele ale grupului de telecomunicatii.

×
Subiecte în articol: economic