x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

17 Dec 2004   •   00:00

18 decembrie 2004
IMM. Banca Transilvania a semnat cu Fondul Olandez de Finantare pentru Dezvoltare (FMO) un acord de finantare de 10 milioane euro. Destinatia fondurilor este sustinerea IMM-urilor, a declarat directorul general al institutiei de credit, Robert Rekkers. "Scadenta imprumutului de 10 milioane euro este de sapte ani. Indiferent de specificul activitatii,

IMM-urile vor avea posibilitatea sa acceseze credite cu o valoare maxima de 750.000 de euro pentru investitii sau capital de lucru. Creditele pot fi acordate pentru o perioada maxima de sapte ani", a adaugat sursa citata. FMO a fost infiintat in anul 1970 pe baza unei colaborari intre Guvernul olandez si sectorul privat din aceasta tara. Statul detine 51% din actiunile institutiei, iar bancile olandeze au o participatie de 42%.

FARA AUTORIZATIE. Societatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Financial Investments SA din Bucuresti a ramas fara autorizatia de functionare, in urma recentei decizii a Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), luata in urma constatarii mai multor incalcari ale legislatiei pietei de capital, a anuntat CNVM. Potrivit comunicatului acesteia, Financial Investments nu a inscris in conturi toate operatiunile de vanzare si cumparare de actiuni, efectuand tranzactii la un alt pret decat cel specificat in ordinele clientilor, in defavoarea acestora, si a comis numeroase nereguli procedurale in cazul unor tranzactii pentru clienti PPM. (A.N. Ionescu)

EXTINDERE. Mercator, care detine cea mai mare retea de magazine alimentare din Slovenia, si-a anuntat intentia de a se extinde pe numeroase piete din zona sud si est-europeana, printre care si Romania. In prezent, compania detine unitati in Croatia, Bosnia, Serbia si Muntenegru si intentioneaza sa se dezvolte in Romania, Macedonia, Bulgaria, Ucraina si Republica Moldova. Profitul net al Mercator, cea de-a treia companie slovena dupa capitalizarea de piata, a fost de 5,9 miliarde tolari (1 tolar sloven = 0,0056 dolari SUA) in 2003, urmand sa creasca la 6,1 miliarde tolari in anul viitor.

×
Subiecte în articol: economic