x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

15 Dec 2004   •   00:00

16 decembrie 2004
PAINE SI CAPITAL. Actionarii Vel Pitar, una dintre cele mai importante companii de panificatie, au decis participarea societatii cu 20 de miliarde la majorarea capitalului social al Libra Bank, pana la sfarsitul anului viitor. De asemenea, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul in curs a fost modificat, prevazandu-se un profit net de 94,8 miliarde lei dintr-un total al veniturilor de 3.470 miliarde lei. Vel Pitar este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments Ltd si ultimul pret la Bursa a fost de 15.000 lei/actiune. (A.N. Ionescu)

RECICLARE. Holcim Romania a investit pana in prezent 3 milioane euro in modernizarea liniilor de productie a cimentului de la fabricile sale din Campulung (Arges) si Alesd (Bihor), pentru a face posibila coprocesarea a peste 100 de tipuri de deseuri. Printre deseurile care pot fi acum coincinerate in cuptoarele fabricilor sale se numara cele petroliere (de la uleiuri uzate si emulsii ale acestora, pana la gudroane si pamant contaminat), de plastic, hartie - carton, textile, piele, ambalaje (industriale sau provenite de la sortarea celor menajere), de cauciuc (inclusiv anvelope uzate ), de lemn, compusi organici proveniti din industria chimica, namoluri de la epurarea apelor etc. Holcim Romania - care detine trei fabrici de ciment, 13 statii de betoane si trei statii de agregate - a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase strategii de protectie a mediului.

TERMOPAN. Potrivit lui Marin Crutescu, directorul general al companiei Corina Gealan care ocupa si functia de presedinte al Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT), piata de profil a crescut in acest an cu circa 10-15%. Printre principalii actori de pe piata de profil se numara firmele Corina Gealan, Far Est si Suki (ambele din Bucuresti), Gerovest din comuna Tunari, Oltchim Ramnicu-Valcea si Lipoplast Timisoara.

TRANZACTIE. Actionarii Amonil Slobozia au aprobat contractul prin care acesta va vinde uree si ingrasaminte chimice lichide companiei americane Transammonia Inc., in perioada 2005 - 2010. Un contract similar a fost aprobat pentru AMEROPA AG (Elvetia). Potrivit comunicatului Amonil, plata produselor comandate lunar se face in avans, iar beneficiarii vor finanta fiecare programul de investitii al Amonil cu cate un credit de 5 milioane dolari, rambursabili in 3 - 5 ani. Amonil isi va ipoteca in favoarea creditorilor instalatia de Amoniac Kelogg. Amonil este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, ultimul pret fiind de 577 lei / actiune. Potrivit ultimelor raportari, actionarii semnificativi sunt Eurotrading Chemicals SRL cu 28,15% si Romferchim SA cu 28,49%. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic