x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

14 Dec 2004   •   00:00

15 DECEMBRIE 2004
LEASING. Romstal Leasing, parte a grupului Romstal, a incheiat, in primele zece luni, contracte in valoare de 36 milioane euro, in crestere cu 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. "Rezultatele bune inregistrate in acest an se datoreaza segmentului de autovehicule, in conditiile in care piata auto a cunoscut o crestere de 40%", a precizat administratorul companiei, Liviu Nicolescu. Dintre contractele finantate in acest an de companie, circa 70% au vizat autoturismele, 23% autoutilitarele, 6% echipamentele industriale si 1% tehnica de calcul si imobilele.

FACILITATE. ABN AMRO Bank Romania va credita cu 30 milioane dolari distribuitorul de gaze naturale Distrigaz Nord, fiind singurul finantator al facilitatii. Imprumutul are o maturitate de trei ani. Tranzactia beneficiaza de garantia statului si presupune o perioada de gratie de 9 luni. Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea achizitionarii de gaze naturale pentru asigurarea necesarului de consum in iarna 2004 - 2005.

CONTRACT. Santierul naval Aker Braila va construi sase vase cisterna pentru mai multe companii cipriote, in baza unui contract in valoare de 130 milioane euro incheiat intre grupul norvegian Aker Yards si societatile respective. Comanda se va derula prin intermediul Aker Brevik, subsidiara a grupului norvegian, cel mai mare constructor naval european si al cincilea la nivel mondial. Vasele de tip cargo (foto) (lungime de aproximativ 140 de metri si capacitate de 18.000 metri cubi) au fost comandate de sase companii cipriote, lucrarile de constructie urmand sa inceapa in primavara anului viitor. Livrarile vor incepe in luna mai a anului 2006.

LICITATII. Curatenia trenurilor a facut obiectul unei licitatii desfasurate recent la Bursa Romana de Marfuri, in urma careia CFR Calatori - Regionala Bucuresti a incheiat cu compania Romprest Service SA un contract in valoare de 40,9 milioane dolari, pe o perioada de 10 ani. Toate celelalte 23 de licitatii organizate saptamana trecuta au condus la contracte de 9,1 milioane dolari.

×
Subiecte în articol: economic