x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

12 Dec 2004   •   00:00

13 decembrie 2004
INTERNET BANKING. Romexterra Bank a lansat un serviciu de internet banking, TerraBanking, considerat drept una dintre cele mai complete si performante solutii de acest tip disponibile in Romania. TerraBanking este un serviciu personalizabil, adresandu-se atat clientilor persoane juridice, prin pachetul "Terra Business", cat si persoanelor fizice, prin pachetul "TERRA Home". Clientii au posibilitatea sa efectueze permanent si confortabil operatiunile bancare, oferinduli-se, de asemenea, varianta semnarii, confidentialitatea si identificarea unica a persoanei care a autorizat tranzactiile. Nu in ultimul rand, Terrabanking ofera si posibilitatea efectuarii platii facturilor pentru diverse utilitati (Connex, RomTelecom si Zapp).

COFINANTARE. CEC va acorda microcredite in valoare de maximum 10.000 euro (echivalent in lei) agricultorilor care nu au suficienti bani pentru a asigura cofinantarea proiectelor SAPARD. Imprumuturile vor avea o perioada de rambursare de pana la cinci ani, iar dobanda practicata este de 19% pe an (variabila). Una din conditiile impuse pentru acordarea creditului este ca solicitantul sa prezinte contractul de finantare nerambursabila incheiat cu Agentia SAPARD. Microcreditele pot fi garantate, la solicitarea CEC, de catre Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM) in maximum trei zile de la data solicitarii. (Florina Zainescu)

PRETENTII. Piata resurselor umane a evoluat simtitor in mediul online, in cea de-a doua jumatate a anului in curs, domeniile cu cele mai multe oferte de angajare fiind: marketing, finante si vanzari. Aceasta este concluzia la care au ajuns detinatorii site-ului www.hr-romania.ro, specializat in recrutarea online pentru posturile de management medii si de varf. Profilul candidatului ideal include: studii avansate (cursuri postuniversitare, masterat, doctorat sau MBA) si o experienta solida. Asteptarile salariale ale acestuia sunt de peste 1.500 de euro. Din statistici reiese faptul ca media salariului cerut de candidatii care au aplicat in cadrul portalului la ofertele de angajare ale lunii noiembrie este de 757,20 euro. (A.M.)

PETROL. LukOil Europe Holdings BV (subsidiara 100% a Grupului LukOil) participa la licitatia de vanzare a 28,89% din rafinaria LukOil Neftochim Burgas AD, unde grupul rus detine 58% inca din 1999, potrivit unui comunicat al LukOil Romanis. Raiffeisenbank (Bulgaria) EAD actioneaza in calitate de intermediar de investitii pentru aceasta tranzactie. Pachetul de 58% din actiunile rafinariei a costat 101 milioane USD, la care s-au adaugat investitii de 400 milioane USD. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic