x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

29 Noi 2004   •   00:00

30 noiembrie 2004
RESCADENTARE. Datoria Republicii Moldova fata de Romania, in valoare de 9,4 milioane dolari, va fi reesalonata pe o perioada de 15 ani, cu termen de gratie de opt ani, a anuntat BASA-Press. Ministrul Finantelor din Republica Moldova, Zinaida Greceanii si omologul sau roman, Mihai Tanasescu, au semnat in acest sens o anexa la acordul din 1993 care prevede rescadentarea platilor. Datoriile reprezinta suma restanta dintr-un credit in valoare de 14,4 milioane de dolari, acordat Moldovei de catre Romania in anul 1993.

REZULTATE. Pentru intervalul 01.01-30.09.2004 INTERAMERICAN Romania comunica o crestere in lei de 49,3% la total prime subscrise si o crestere de 27% la total prime incasate. Comparativ cu aceeasi perioada a anului 2003, primele brute subscrise pentru asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 53%, iar pentru asigurarile generale de 46,38%. In ceea ce priveste primele brute incasate, cresterea este de 32% pentru asigurari de viata, respectiv 24% pentru asigurari generale. Pentru acelasi interval de timp, nivelul despagubirilor achitate a fost, per total, de 2,75 milioane EUR, inregistrandu-se o crestere a ratei despagubirilor cu 50%.

COLABORARE. Asociatia Mondiala a Industriei Expozitionale (UFI) are in conducerea sa un roman, pe George Cojocaru, presedinte-director general al Romexpo. Acesta a fost ales pentru a treia oara consecutiv in comitetul director al organizatiei internationale. Totodata, el a fost ales si vicepresedinte al Comitetului Regional UFI pentru Europa. Cu aceasta ocazie, s-a lansat o colaborare intre Romexpo si conducerea targurilor din Lyon, Sofia, Damasc, Liban, Kuwait, Luxemburg, Kiev, Lisabona, München pentru organizarea in comun de noi targuri, precum si pentru acordarea reciproca de spatii in regim de reciprocitate. (Daniela Ivan)

ATRACTIE. Cele mai mari companii britanice din domeniul industriei de aparare sunt atrase de posibilitatea investitiilor in Romania, tara care urmeaza sa cheltuiasca miliarde de dolari pentru modernizarea armatei, relateaza cotidianul britanic The Independent. Oficiali ai Ministerului britanic al Apararii si ai Departamentului de Comert si Industrie, alaturi de managerii principalelor companii din sectorul tehnicii militare, inclusiv BAE Systems, vor face parte dintr-o delegatie de afaceri care va vizita Romania in luna martie a anului viitor. In cadrul Ambasadei Marii Britanii de la Bucuresti a fost infiintat un post de secretar pentru Furnizarea de Tehnica de Aparare, insarcinat cu promovarea comertului cu armament.

×
Subiecte în articol: economic