x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

25 Noi 2004   •   00:00

26 NOIEMBRIE 2004
RAPORT. Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) estimeaza in ultimul sau raport trimestrial, "CEE Report", ca pe ansamblul anului 2004 Romania va inregistra o crestere economica de 6,3%. Raportul BA-CA precizeaza ca progresele facute de Romania in domeniul reformelor structurale, in special in domeniul privatizarii intreprinderilor de stat, vor diminua presiunile pentru acordarea de subventii de la buget si vor permite o crestere a disciplinei bugetare. BA-CA este responsabila in cadrul HVB Group pentru Europa Centrala si de Est. Grupul HVB detine in aceasta regiune 900 de sucursale in 15 tari, devenind astfel cea mai mare retea bancara din regiune.

STRES MARE. Dintre trei angajati ai bancilor din Elvetia, unul se declara stresat. Proportia este mult mai mare decat cele inregistrate in alte domenii profesionale, releva un studiu prezentat de Asociatia elvetiana a angajatilor bancari (ASEB), citat AFP. In alte sectoare ale economiei, stresul afecteaza doar unul din cinci angajati.

Stresul in sistemul bancar este provocat de presiunile serioase, de obiectivele mult prea ambitioase si de frica de pierdere a locului de munca, se precizeaza in studiul mentionat, realizat in cantonul Tessin. Astfel, 22,6% dintre persoanele chestionate se simt deprimate la locul de munca, fata de ponderea de 10,8% intalnita in alte domenii.

SIF BANAT TINE GAZ-VEST. Ioan Cuzman, presedintele SIF Banat-Crisana, a declarat pentru Rompres ca institutia pe care o conduce nu se grabeste cu vanzarea actiunilor pe care le detine la Gaz-Vest Arad, cel mai important distribuitor privat de gaze din vestul tarii. "Avem semnale din partea unor firme din Franta, Ungaria si Romania privind achizitionarea pachetului de 25% pe care il detinem la aceasta firma, nematerializate insa. Ce-i drept, nici noi nu ne grabim sa vindem actiunile pe care le detinem, deoarece credem in aceasta societate echilibrata din punct de vedere economic si la care nu mai trebuie facute investitii decat in marketing", a mai precizat sursa citata.

×
Subiecte în articol: economic