x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

22 Noi 2004   •   00:00

23 noiembrie 2004
CONSOLIDARE PE PIATA DISTRIBUITORILOR GSM. Grupul francez Avenir Telecom si-a consolidat prezenta pe piata romaneasca a distributiei de terminale GSM, prin achizitionarea, la finele lunii septembrie, a 45 de magazine detinute de distribuitorul Goldstern International. Nu se cunosc detalii despre valoarea tranzactiei, dar analisti din piata telecomunicatiilor au apreciat afacerea la peste un milion de dolari. Infiintata in 1997, simultan cu lansarea primei retele GSM din Romania, filiala locala a Grupului Avenir Telecom este unul dintre cei mai importanti distribuitori de terminale GSM si de servicii de telefonie mobila pentru Orange.

CONTRACT DE 340 MILIOANE DOLARI. Compania sud-coreeana Samsung Electronics va furniza grupului olandez Versatel echipamente destinate retelelor de telecomunicatii de ultima generatie, in cadrul unui contract cu durata de trei ani, in valoare totala de 340 milioane dolari. Versatel, prezenta pe pietele din Olanda, Germania si Belgia, investeste in echipamente destinate transmisiilor de televiziune, radio si Internet la viteze mari. Samsung Electronics a inregistrat, in trimestrul al treilea al anului, un profit net de 2,52 miliarde dolari.

E.ON SARE IN AJUTORUL GAZPROM. Grupul german de utilitati E.ON ar putea ajuta Gazprom sa cumpere cea mai mare unitate de productie a Iukos, Iugansk, scoasa la licitatie in luna decembrie, au declarat surse apropiate tranzactiei. Sursele citate au declarat ca motivatia E.ON ar fi aceea de a-si mari participatia de 7% la Gazprom si de a se asigura de stabilitatea importurilor de gaze naturale pe termen lung. E.ON ar avea rolul de a oferi Gazprom lichiditati, pentru ca grupul rus este impovarat de datorii. Nici reprezentantii Gazprom, nici cei ai E.ON nu au dorit sa comenteze informatiile referitoare la aceasta colaborare. Conform analistilor, cele mai mari sanse de a cumpara Iugansk le are Gazprom.

PORUMBOIU E IN TOP. Trei firme ale grupului condus de Adrian Porumboiu s-au situat pe primul loc la diferite sectiuni ale topului organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui, iar alte doua au primit trofee de excelenta. "Oricand, firmele pe care le conduc sunt intre primele cinci la nivel national in ceea ce priveste investitiile. Mai mult, sunt de nivel european, asa ca integrarea nu ne va afecta. Daca nu vezi in viitor, risti sa iesi de pe piata", a precizat Porumboiu.

×
Subiecte în articol: economic