x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

18 Noi 2004   •   00:00

18 noiembrie 2004
AEROPORT. Compania canadiana Intelcan Technosystems - unul dintre liderii mondiali in furnizarea de sisteme de management al traficului aerian atat pe partea civila, cat si pe cea militara - negociaza cu autoritatile judetene din Brasov un parteneriat public-privat pentru construirea unui aeroport civil international in zona Ghimbav, valoarea investitiei fiind de circa 100 miloane euro. Proiectul ar putea fi finalizat in 2007.

CRESTERE. ING Nederlanden a inregistrat o crestere de 12% a primelor brute subscrise in primele noua luni ale anului 2003, comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei. De asemenea, volumul primelor brute incasate a crescut, in aceeasi perioada, cu 16%. Tipurile de polite care au adus companiei cele mai mari venituri sunt, conform clasificarii CSA, asigurarile de viata legate de investitii, asigurarile mixte de viata, programele de pensii, asigurarile pentru studiile copiilor si asigurarile de viata suplimentare.

PLATFORMA DIGITALA TV. Focus Sat Romania si Eastern Space Systems vor lansa, la finele anului, prima platforma de televiziune digitala (DHT) din Romania. Serviciul consta in retransmisia prin satelit a unui pachet de programe de televiziune, a anuntat Cristinel Popa, director general Focus Sat Romania. Serviciul se adreseaza celor care n-au televiziune prin cablu, investitia ridicandu-se la 5 milioane dolari. Actionarii Focus Sat Romania sunt o companie britanica (Focus Sat LLP, majoritar) si trei investitori romani.

PROMOVARE. Vicepresedintele HVB Bank Romania, Helmuth Bernkopf, va fi numit la inceputul anului viitor la conducerea diviziei HVB Group care coordoneaza activitatile din Europa Centrala si de Est, inlocuindu-l in functie pe Martin Grüll. Succesorul lui Bernkopf va fi desemnat pana la sfarsitul acestui an. Pe de alta parte, HVB Bank Romania si Bank Austria Creditanstalt AG vor acorda un imprumut de 25 milioane dolari companiei Terapia Cluj-Napoca pentru finantarea activitatii si nevoilor curente. Fondurile vor fi utilizate pentru proiecte de investitii, lansare de noi medicamente si achizitie de materii prime.

×
Subiecte în articol: economic