x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

13 Noi 2004   •   00:00

13 NOIEMBRIE 2004
POTENTIAL. Grupul elen Informer, cu activitati in domeniul IT, va aloca, pana la finele anului 2005, patru milioane euro pentru dezvoltarea activitatii din Romania. Subsidiara Paynet este beneficiara celei mai mari parti a banilor, a declarat presedintele Informer Group, Simos Simoudis. "Paynet are ca obiect de activitate procesarea tranzactiilor prin carduri. Potentialul pietei autohtone este ridicat, iar aceste investitii vor sustine cresterea companiei in urmatorii ani", a adaugat Simoudis.

SUCURSALE MOBILE. Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca dedicata in totalitate sustinerii domeniului locativ, are 10 sucursale mobile, care vor acoperi pana la Craciun peste 100 de orase. Minibusuri inscriptionate cu elemente-cheie ale ultimei campanii, acestea vor urma sa acopere - prin opriri de cate doua-trei zile in fiecare oras - peste 100 centre comerciale. Persoanele interesate pot semna astfel cereri de deschidere a contractelor de economisire-creditare fara a fi nevoite sa se deplaseze la banca. "Credem ca piata romaneasca de retail bancar are nevoie de proiecte de mar-keting si promovare de acest an si asta pentru ca, pe de o parte, gradul de bancarizare al populatiei este extrem de scazut si, pe de alta, pentru ca evolutia tehnologiei moderne permite aparitia sucursalelor fara personal sau asa-numitelor puncte expres", a afirmat Hans-Jurgen Ruble, vicepresedinte al bancii, responsabil de marketing si distributie.

BIJUTERII. Brandul international de bijuterii Oxette s-a lansat oficial in Romania, prin inaugurarea magazinului din incinta complexului Plaza Romania. In Bucuresti, Oxette este prezent prin intermediul unei francize, detinuta de Perideo International, Romania constituind un punct strategic pentru extinderea retelei de distributie. "Anticipam un succes pe piata romaneasca, datorita faptului ca Oxette este o franciza de tip master, care ne asigura exclusivitatea si posibilitatea de a crea o retea de magazine in urmatorii ani", a declarat Panaiotis Karvounidis, general manager Oxette SA Grecia. Investitia totala se ridica la aproape 200.000 de euro, incluzand taxa de franciza, valoarea stocului de marfa, precum si costurile legate de amenajare", a precizat Adela Stan, managing partner al firmei.

×
Subiecte în articol: economic