x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

01 Noi 2004   •   00:00

1 noiembrie 2004

MODERNIZARE FARA LICITATIE. Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a incheiat cu SBI International, filiala a societatii Solel Boneh - Israel, un contract cu o valoare de 167,6 milioane euro pentru modernizarea soselei Focsani - Targu Secuiesc, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai institutiei. "Lucrarile de modernizare a drumului national 2D, care leaga localitatile Focsani si Targu Secuiesc prin pasul Ojdula, vor incepe in 2005. Contractul a fost incheiat recent, iar proiectul se afla in prezent in faza de avizare si va fi derulat in cadrul unui parteneriat public-privat cu investitorul din Israel", au spus sursele citate. Soseaua are o lungime de 118 kilometri.

INCA UN ZBOR. Lufthansa a introdus, de la 31 octombrie, un nou zbor zilnic (decolare 6:00 la AM, revenire pe Henri Coanda la 23:35) catre Germania (Frankfurt), marind astfel numarul total la cinci pe zi. "Eforturile noastre s-au axat in ultimul timp pe inaugurarea unui zbor de dimineata catre Frankfurt, unul dintre cele mai importante terminale Lufthansa. Suntem mandri de cele 35 conexiuni saptamanale prin Germania catre restul lumii", a declarat Stefan Lau, Country Manager Lufthansa pentru Romania si Moldova. Prin aceasta noua conexiune devin mai accesibile destinatii indepartate precum Los Angeles, Beijing, New York, Toronto, Shanghai, dar si unele europene, cum ar fi Madrid, Paris, Amsterdam, Copenhaga, Londra, Lisabona sau Zurich.

REVOCARE-FULGER. Consiliul de Administratie al societatii de asigurare Ardaf a decis revocarea Angelei Toncescu din functia de administrator si presedinte al CA. Aceasta fusese numita la conducerea administrativa a societatii din Cluj cu doar o luna in urma. Pana in primavara acestui an, ea a fost presedintele societatii Asirom, cea mai mare companie de asigurari inainte de 2003, devansata in ultimul an de Allianz Tiriac. Reprezentantii actionarilor au decis ca presedintele executiv al Ardaf, Octavian Manastireanu, sa preia temporar si functiile detinute de Toncescu. El a declarat ca nu cunoaste motivele pentru care a fost demisa Toncescu, decizia revenind exclusiv actionarilor. Toncescu preluase la Ardaf functia de presedinte de la Steluta Racolta, aceasta parasind compania cu cateva luni in urma, dupa un conflict cu actionarii. Racolta a ramas in piata asigurarilor, fiind numita tocmai in Consiliul de Administratie al Asirom.

×
Subiecte în articol: economic