x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BVB - Într-un minut de tranzacţionare s-au pierdut pe bursă 2,2 miliarde de euro

BVB - Într-un minut de tranzacţionare s-au pierdut pe bursă 2,2 miliarde de euro

10 Oct 2008   •   00:00

Panică la bursa de la Bucureşti, după ce cotaţiile majorităţii acţiunilor au scăzut vineri cu 15%, din cauza lipsei cumpărătorilor.

Bursa a fost în predeschidere prelungită până la ora 16:15, timp în care investitorii au plasat ordine



Panică la bursa de la Bucureşti, după ce cotaţiile majorităţii acţiunilor au scăzut vineri cu 15%, din cauza lipsei cumpărătorilor.

Bursa a fost în predeschidere prelungită până la ora 16:15, timp în care investitorii au plasat ordine de vânzare. Media cotaţiilor celor mai lichide zece acţiuni a căzut cu 9,93%, sub nivelul de la finalul zilei anterioare. Acţiunile SIF au fost afectate, preţul lor de vânzare ajungând cu 14,85% mai mic decât cel de referinţă. La cotaţii mult inferioare au încheiat ziua şi titlurile companiilor din sectorul energetic, care s-au prăbuşit cu 14,15%.

Potrivit jurnaliştilor economici Antena 3, bursa a pierdut în numai un minut de tranzacţionare 2,5 miliarde de euro. BVB şi-a prelungit, vineri, starea de predeschidere până la sfârşitul zilei. Preşedintele Stere Farmache adeclarat că această măsură s-a luat ca urmare a situaţiei celorlalte burse de pe piaţa internaţională.
www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: economic