x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce venituri ar genera o piaţă digitală unică?

Ce venituri ar genera o piaţă digitală unică?

01 Apr 2014   •   10:57
Ce venituri ar genera o piaţă digitală unică?

Economia UE ar putea creşte cu 800 de miliarde de euro – sau 6% din PIB-ul actual – dacă s-ar acţiona mai mult la nivel european, arată un studiu realizat de Parlamentul European. Numai crearea unei pieţe digitale unice ar genera 260 de miliarde de euro, adică mai mult decât PIB-ul Danemarcei (estimat pe 2014). Studiul a examinat câştigurile cumulate ale unei serii de acţiuni politice la nivel european, pentru a ajuta la fixarea priorităţilor pentru investirea banilor UE în următorii ani.

Câştigurile potenţiale identificate variază de la lărgirea şi aprofundarea pieţei digitale unice la ameliorarea coordonării politicilor europene şi naţionale pentru apărare şi dezvoltare. Aceste politici benefice au fost deja susţinute de Parlament în mandatul său actual. Cu respectarea deplină a principiului de subsidiaritate, deputaţii europeni încearcă mereu să identifice oportunităţi pentru o eficienţă mai bună la nivel european.

Studiul a fost realizat pentru identificarea costului ne-acţionării la nivel european. Analiza se bazează în parte pe activitatea comisiilor parlamentare şi cereri majore făcute de Parlamentul European în rapoartele sale legislative şi din proprie iniţiativă. (I.D.)


×