x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cea mai mare bancă din lume prezice că problemele euro se vor termina curând

Cea mai mare bancă din lume prezice că problemele euro se vor termina curând

de Daniel Ionaşcu    |    16 Ian 2012   •   14:56

Criza europeana a datoriilor e probabil ca se va termina “intr-o perioada rezonabil de scurta', a declarat Douglas Flint, presedintele HSBC, cea mai mare banca din lume.

El a spus ca liderii europeni vor lua “masuri ferme' de a rezolva criza pana la finele primei jumatati de an. “Criza se va termina cand solutia va fi fost gasita sau articulata intr-un mod credibil', a spus el la Asian Financial Forum, in fata a 2.200 de investitori din regiune.

“Pietele trebuie sa recunoasca faptul ca exista un mecanism pentru a impune disciplina fiscala sI ca exista o povara impartita a responsabilitatii fiscale sI transferului. Ar fi naiv sa ne gandim ca (problema-nr) asta poate fi rezolvata in cateva saptamani, dar in viziunea mea cred ca se va intampla intr-o perioada rezonabil de scurta, sigur pana in cea de-a doua jumatate a anului', a precizat seful HSBC.

Remarcile lui Flint vin la cateva zile dupa ce agentia de evaluare Standard & Poor’s a redus ratingurile mai multor state europene, intre care Franta, Austria, Italia sI Spania.

×