x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CNVM a aprobat oferta publică a Transgaz

CNVM a aprobat oferta publică a Transgaz

14 Noi 2007   •   00:00

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat prospectul final de emisiune pentru Transgaz Mediaş, iar oferta publică iniţială se va desfăşura in perioada 26 noiembrie - 7 decembrie. Potrivit unui comunicat al CNVM, "in cadrul acestei operaţiuni, sunt oferite spre vănzare un număr de 1.177.384 acţiuni, la preţul de 191,92 lei/acţiune".

Prospectul fusese aprobat de către acţionarii Transgaz, in data de 17 octombrie. Cele 1,17 milioane de acţiuni vor reprezenta 10% din acţiunile companiei naţionale de transport a gazelor naturale.

Inaintea lansării ofertei pe bursă, Transgaz işi va majora capitalul cu 1,38 milioane de acţiuni, la valoarea nominală de zece lei pe titlu. Ministerul Economiei şi Finanţelor, acţionarul majoritar al Transgaz, va renunţa la dreptul de preemţiune la subscrierea acţiunilor nou emise. In acelaşi timp, Fondului Proprietatea, care deţine 15% din Transgaz, ii revin 207.572 acţiuni, la preţul de 56, 34 euro pe titlu, mai mic faţă de cifra de 57 de euro, cu căt vor putea achiziţiona cumpăra titlurile investitorii. Proprietatea nu va avea posibilitatea de a participa la oferta de pe bursă, iar subscrierile sale vor fi validate doar dacă oferta publică iniţială fa fi finalizată cu succes.

Transgaz Mediaş a inregistrat in primele nouă luni venituri de 717 milioane lei, in creştere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, in timp ce profitul net s-a diminuat cu 0,6%, la 171 milioane lei. Pentru acest an, Transgaz estimează că va realiza o cifră de afaceri de 1,12 miliarde lei, in creştere cu 33%, şi un profit brut de 244 milioane lei. Transgaz are un capital social in valoare de 103,88 milioane lei, divizat in 10,38 milioane acţiuni cu o valoare nominală de zece lei fiecare.

Compania este acţionar in proiectul Nabucco, care ar trebui să aducă gaze naturale din regiunea Mării Caspice pănă la Baumgarten, in Austria.

×
Subiecte în articol: economic milioane transgaz