x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CNVM anchetează WBS România, fosta firmă a lui Cristian Sima

CNVM anchetează WBS România, fosta firmă a lui Cristian Sima

11 Oct 2012   •   17:23

La o zi după ce presa a scris că fostul director Sibex, Cristian Sima, ar fi fugit cu banii din conturile celor care tranzacţionau prin WBS Holding, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început o investigaţie la sediul socieăţii de brokeraj WBS România.

Sima a ieşit din acţionariat şi a părăsit această firmă după ce a fusese ales anul trecut la conducerea Bursei de la Sibiu. Aici a avut atât funcţia de director general, cât şi cea de preşedinte al consiliului de administraţie.

"CNVM a început astăzi, 11 octombrie 2012, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investitii financiare (SSIF) WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora. În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii la sediul CNVM. Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România", se arată într-un comunicat transmis de CNVM.

Comisia va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi WBS România, pentru a proteja investitorii care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul WBS România.

Dispărut fără urmă
Cristian Sima nu mai poate fi contactat de lunea trecută şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, tranzacţiile pe pieţele externe au fost operate prin WBS Holding, firmă deţinută de Sima şi înregistrată în Insulele Virgine Britanice. O altă ipoteză vehiculată este că Sima ar fi pierdut banii mai multor clienţi în urma acestor tranzacţii, cu grad ridicat de risc.

Paul Gabriel Miclăuş, noul preşedinte CA al Sibex, a declarat că revocarea lui Sima din funcţie nu are legătură cu zvonurile apărute în piaţa de capital. Potrivit lui Miclăuş, Sima a fost înlocuit din funcţie deoarece nu a fost preznt la bursă în timpul controlului efectuat de CNVM. Autoritatea pieţei de capital a început pe 1 octombrie la bursa din Sibiu.
Poliţia Sibiu s-a autosesizat, în urma informaţiilor apărute în presă, şi a început o anchetă în cazul fostului şef al Bursei de la Sibiu. Până joi dimineaţă la Poliţia Sibiu nu a fost depusă nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legată de dispariţie, nici din partea altei persoane.

×
Subiecte în articol: Sibex Cristian Sima