x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Codul Fiscal - IMM-urile cer eimpozitarea profitului reinvestit

Codul Fiscal - IMM-urile cer eimpozitarea profitului reinvestit

25 Iun 2004   •   00:00

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit ar avea ca efecte cresterea veniturilor la buget, crearea de noi locuri de munca si capitalizarea firmelor, sustin reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Consiliul propune modificarea Codului Fiscal si introducerea prevederii privind eliminarea impozitului pe profitul reinvestit, indiferent de natura investitiiilor facute de intreprinzatori. CNIPMMR mai propune o a doua varianta, si anume ca societatile comerciale cu capital majoritar privat sa fie scutite de impozitul pe profitul brut reinvestit in dezvoltarea activitatilor proprii de productie si servicii, extinderea activitatii, investitii destinate protejarii mediului, crearea de noi locuri de munca si credite pentru investitii.

NECESAR. Din cea de-a doua varianta sunt excluse investitiile in cladiri si masini. "Constructiile moderne sunt o parte importanta din active, presupun investitii in reteaua informatica, ceea ce este necesar", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR. Totodata, investitiile in cladirile moderne reprezinta si un mod de a relansa piata interna a unor materiale de contructie si crearea de noi locuri de munca. Multi dintre intreprinzatori sustin ca costurile de modernizare pentru o cladire sau o hala veche sunt mult mai mari decat investitiile intr-o cladire noua. "Prin eliminarea impozitului pe profitul reinvestit va iesi o mare parte din economia subterana la suprafata, se vor diminua scurgerile de bani romanesti catre strainatate", a mai spus Nicolescu. (Iohanna Onaca)

×
Subiecte în articol: economic