x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană a a închis investigaţia privind constituirea unui cartel între Transgaz şi alte societăți

Comisia Europeană a a închis investigaţia privind constituirea unui cartel între Transgaz şi alte societăți

28 Iul 2021   •   09:53
Comisia Europeană a a închis investigaţia privind constituirea unui cartel între Transgaz şi alte societăți

Comisia Europeană a a închis investigaţia, deschisă în 2017, privind constituirea unui cartel între Transgaz şi alte societăți din sectorul gazelor naturale.

"Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale 'Transgaz' SA informează asupra faptului că, în data de 27.07.2021, Comisia Europeană a comunicat decizia administrativă de închidere a investigaţiei nr. AT. 40483, deschisă în anul 2017 pentru cercetarea anumitor aspecte legate de o potenţială încălcare a prevederilor art. 101 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene. Această investigaţie a fost iniţiată în luna iunie 2017, vizând clarificarea unor aspecte legate de posibila constituire a unui cartel între SNTGN Transgaz SA şi alte întreprinderi din domeniul gazelor naturale în scopul împărţirii pieţei. Cu toate acestea, la scurt timp după iniţiere, investigaţia a fost suspendată, având în vedere lipsa unor argumente/dovezi în susţinerea continuării sale, pentru ca, în final, să fie închisă pe cale administrativă, astfel cum ne-a comunicat în cursul zilei de astăzi Direcţia Generală Concurenţă din cadrul Comisiei Europene", se menţionează în raportul Transgaz.

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) și răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţa economică şi protecţie a mediului înconjurător. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana transgaz