x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Comisia Europeană alocă 47 de milioane de euro pentru construirea unui spital de urgență la Cluj

Comisia Europeană alocă 47 de milioane de euro pentru construirea unui spital de urgență la Cluj

22 Iun 2020   •   14:52
Comisia Europeană alocă 47 de milioane de euro pentru construirea unui spital de urgență la Cluj

Un spital de urgenţă va fi construit la Cluj printr-o investiție de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani aprobați de Comisia Europeană. 

De serviciile unității sanitare va beneficia populația provenită din zonele rurale ale regiunii Nord-Vest.

Proiectul prevede 850 de paturi și echipamente de un nivel tehnologic ridicat.

Spitalul va oferi îngrijire de nivel secundar şi terţiar, dar şi îngrijiri medical şi servicii de bază, cum ar fi chirurgie generală şi medicină internă.

Spitalul va aparţine de o reţea de spitale regionale de urgenţă și va spori accesul la sistemul de îngrijire a sănătăţii pentru oamenii care locuiesc în zonele rurale sau în cele defavorizate.

Va ajuta la asigurarea unor diagnostice şi tratamente timpurii şi va ajuta la reducerea ratei mortalităţii şi a dizabilităţilor pe termen lung.

Spitalul ar urma să devină operaţional în 2026.

"O calitate mai bună a vieţii cetăţenilor, indiferent unde locuiesc ei, este prioritatea de bază a politicii de coeziune a UE. Permiţând asigurarea de servicii adecvate tuturor pacienţilor, inclusiv a celor care locuiesc în zone rurale izolate, acest proiect contribuie la obiectivul de a nu lăsa pe nimeni în urmă în domeniul sănătăţii, ceea ce este important în special în timpul unei pandemii globale", a spus comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana spital cluj zona rurala