x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenței analizează preluarea Duraziv de către Saint Gobain Construction

Consiliul Concurenței analizează preluarea Duraziv de către Saint Gobain Construction

26 Iul 2021   •   20:30
Consiliul Concurenței analizează preluarea Duraziv de către Saint Gobain Construction

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Saint Gobain Construction Products România intenționează să preia societățile Duraziv și Duraziv Color.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenței, Saint Gobain Construction Products SRL deține un portofoliu diversificat de materiale și servicii care îmbunătățesc eficiența energetică, confortul termic, acustic și vizual al clădirilor, oferind soluții pentru anvelopare exterioară.

În România, grupul Saint Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi operează linii de producţie în douăsprezece situri industriale localizate în Călărași, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte, toate acestea fabricând materiale de construcții.

De asemena, Duraziv SRL este o companie înființată în 2003, care are ca obiect principal de activitate fabricarea altor articole din beton, ciment şi ipsos. Societatea activează în domeniile producerii și comercializării de adezivi și mortare pentru construcţii, producerii și comercializării de profile metalice și accesorii pentru gips-carton, producerii și comercializării de structuri metalice pentru profile de vinil, precum și al comercializării de vopsele, lacuri şi tencuieli decorative, destinate atât uzului profesional, cât și consumatorilor finali. Duraziv Color are ca obiect principal de activitate fabricarea vopselelor, lacurilor, cernelii tipografice şi masticurilor.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a transmis Consiliul Concurenței.

Mediafax

×
Subiecte în articol: consiliul concurenţei duraziv