x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurenţei: gazul lui Niculae nu a ridicat probleme de competiţie, dar asta nu înseamnă că statul nu ar putea fi păgubit

Consiliul Concurenţei: gazul lui Niculae nu a ridicat probleme de competiţie, dar asta nu înseamnă că statul nu ar putea fi păgubit

de Daniel Ionaşcu    |    10 Ian 2012   •   15:31

Furnizarea de gaz ieftin grupului InterAgro nu a ridicat probleme de concurenta, ceea ce nu exclude insa un prejudiciu adus statului, a declarat, marti, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

“Simplul fapt ca dai tuturor la un pret mic, chiar daca nu e ajutor de stat, nu inseamna ca e un lucru bun pentru stat, Parchetul poate gasi ca statul a fost prejudiciat', a afirmat el azi intr-o conferinta de presa.

El a afirmat ca, daca toti agentii economici mari, care ar putea concura, primesc gazul in aceleasi conditii atunci nu este distorsionata concurenta. In schimb, in opinia sa, daca resursa statului este vanduta la un pret foarte mic este posibil ca statul sa fie pagubit, iar interesul public afectat.

"Exceptand cazul in care gasim ceva la care nu ne-am gandit pana acum, nu am motive sa suspectez ca ne vom anula sau ne vom reanaliza punctele noastre de vedere anterioare in care am spus ca nu este o problema de concurenta. Asta nu inseamna ca ii disculp automat. Eu nu spun ca sunt vinovati, nici nevinovati, oamenii aia. Nu e treaba mea (...). E la Parchet", a spus Chiritoiu.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a acuzat un numar de 40 de persoane din Romgaz, Ministerul Economiei, ANRE si InterAgro de complot si subminarea economiei nationale.

×