x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Constructii - Mai putine autorizatii

Constructii - Mai putine autorizatii

de Daniela Ivan    |    30 Iul 2008   •   00:00

Reculul din imobiliar este resimtit nu numai la locuintele vechi, ci si in ceea ce priveste numarul de autorizatii pentru constructii, care a scazut in iunie 2008 fata de luna precedenta.



Reculul din imobiliar este resimţit nu numai la locuinţele vechi, ci şi în ceea ce priveşte numărul de autorizaţii pentru construcţii, care a scăzut în iunie 2008 faţă de luna precedentă.

"În luna iunie 2008 s-au eliberat 6.137 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 2,4% faţă de luna mai 2008 şi în creştere cu 6,0% faţă de luna iunie 2007. În primul semestru s-au eliberat 29.394 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în creştere cu 12,9% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent", se arată în comunicatul Institutului Naţional de Statistică (INS).

Interesul dezvoltatorilor de ansambluri rezidenţiale, dar şi al celor care construiesc individual s-a mutat către Muntenia şi Oltenia, în detrimentul Capitalei şi al altor zone care pînă acum erau şantiere. "În trei din cele opt regi-uni de dezvoltare s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru clădiri rezidenţiale. Această tendinţă s-a manifestat în regiunile de dezvoltare: Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia. În regiunile de dezvoltare Vest, Bucureşti-Ilfov, Nord-Vest, Centru şi Nord-Est au avut loc scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale", se mai arată în comunicatul primit de la INS.

×
Subiecte în articol: economic