x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Contract - Firma Solel Boneh ne modernizeaza soselele

Contract - Firma Solel Boneh ne modernizeaza soselele

06 Noi 2004   •   00:00

Housing & Construction Holdings Ltd. (Shikun Ubinui) din Israel a anuntat ca filiala sa, compania Solel Boneh International (SBI), a semnat un contract de 250 de milioane de euro in Romania, pentru constructia si dezvoltarea unui nou proiect in domeniul drumurilor publice, relateaza cotidianul israelian Jerusalem Post.

MARINA CONSTANTINOIU

Click pentru a mari imaginea
INEDIT. Compania israeliana a ridicat pana si o moschee
PROIECTUL. Zilele trecute, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turis-mului (MTCT) anunta ca a incheiat cu SBI International un contract cu o valoare de 167,6 milioane de euro pentru modernizarea soselei Focsani - Targu Secuiesc. "Lucrarile de modernizare a drumului national 2D, care leaga localitatile Focsani si Targu Secuiesc prin pasul Ojdula, vor incepe in 2005. Proiectul se afla in prezent in faza de avizare si va fi derulat in cadrul unui parteneriat public-privat cu investitorul din Israel", au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai institutiei. Soseaua are o lungime de 118 kilometri.

SARCINA. Potrivit termenilor contractului, SBI va avea in sarcina designul, planificarea, constructia, finantarea si intretinerea pentru aceasta portiune de drum, de-a lungul unei perioade de 14 ani. Contractul a fost semnat cu AND si asteapta aprobarea Guvernului Romaniei.

ESEC IN CEHIA. Shikun Ubinui a semnat un contract similar si cu Guvernul ceh, in valoare de 4,1 miliarde de dolari, pentru un proiect de autostrada care sa faca legatura intre doua mari orase cehe. Contractul a fost suspendat, in cele din urma, din cauza unor plangeri potrivit carora ar fi fost acordat fara licitatie si supraevaluat, scrie Jerusalem Post.

SPERANTE. Moshe Traurig, seful departamentului de resurse umane de la Shikun Ubinui, a declarat pentru The Jerusalem Post ca are incredere in faptul ca afacerea incheiata in Romania nu va avea aceeasi soarta cu cea din Cehia. Acest contract a castigat o licitatie pentru proiectul dat publicitatii acum un an si jumatate. "Sunt multe companii internationale care activeaza in Romania", a declarat Traurig. "SBI, de altfel, a activat acolo in ultimii opt ani", a adaugat acesta. Compania israeliana a castigat, in urma cu ceva timp, o alta licitatie internationala pentru realizarea unui proiect in valoare de 220 de milioane de dolari, pentru modernizari ale retelelor de apa. Shikun Ubinui este specializata in proiecte de constructii in Israel, estul Europei si in alte tari.
×
Subiecte în articol: economic