x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Contract la secret

Contract la secret

13 Ian 2010   •   00:00
Contract la secret

Compania kazahă KazMunaiGaz ţine la sertar contractul prin care a achiziţionat Rompetrol Group de la omul de afaceri Dinu Patriciu (foto).



"Noi le-am cerut înainte să ne prezinte o copie după contractul de vânzare-cumpărare, însă au spus că acest act poate fi văzut numai în condiţii de maximă siguranţă şi nu ne pot trimite copia" au declarat surse din cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), citate de Mediafax.

Astfel, CNVM a cerut declaraţii pe proprie răspundere din partea KazMunai şi Rompetrol în care acestea să precizeze dacă în contract există prevederi privind preţul separat al activelor Rompetrol Rafinare şi Rompetrol Well Services. Instituţia a solicitat, la 16 decembrie 2009, grupului Rompetrol o copie a contractului de vânzare-cumpărare prin care KazMunaiGaz a preluat grupul. Atunci, Comisia a cerut în plus de la Ministerul Finanţelor Publice informaţii privind contractul de conversie a obligaţiunilor rafinăriei Petromidia.

Rompetrol trebuie să depună oferte de preluare a acţiunilor care se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti. Însă, până acum, rapoartele de evaluare nu au fost realizate conform cerinţelor CNVM. The Rompetrol Group deţine 75,32% din acţiunile Rompetrol Rafinare şi 51% din titlurile Rompetrol Well Services. Rompetrol Rafinare trebuie să plătească până la 30 septembrie 700 de milioane de dolari statului român din conversia unor datorii în obligaţiuni. (D. Ionaşcu)

×
Subiecte în articol: economic