x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Coronavirus. Primul mare lanț din România care închide magazinele. „Nu ne putem asuma riscul ca dumneavoastră să vă contaminaţi la serviciu de la un client sau coleg”

Coronavirus. Primul mare lanț din România care închide magazinele. „Nu ne putem asuma riscul ca dumneavoastră să vă contaminaţi la serviciu de la un client sau coleg”

15 Mar 2020   •   16:08
Coronavirus. Primul mare lanț din România care închide magazinele. „Nu ne putem asuma riscul ca dumneavoastră să vă contaminaţi la serviciu de la un client sau coleg”

Din cauza epidemiei de coronavirus, Mobexpert a decis întreruperea activității pe termen nedeterminat. Magazinele vor fi închise începând de joi, 19 martie, iar compania va achita către angajați o indemnizație în valoare de 75% din salariul de bază.

„Nu ne putem asuma riscul ca dumneavoastră să vă contaminaţi la serviciu de la un client sau coleg”, scrie președintele companiei, Dan Șucu, într-o scrisoare adresată angajaților.

Decizia îi vizează pe toți cei 2.400 de salariați ai grupului Mobexpert.

"Compania se așteaptă ca, în viitorul apropiat, printre măsurile adoptate de Guvern, să se regăsească și scutirea de la plata taxelor salariale pentru sumele plătite de angajatori din cauze de forță majoră", menționează societatea.

Într-o scrisoare adresată angajaților, Dan Șucu menționează: "Așa cum ne-am pregătit întotdeauna pentru bine, suntem pregătiți și pentru greu. Majoritatea firmelor din grup sunt capitalizate suficient pentru a face față unor astfel de cheltuieli; iar cele care nu sunt le voi ajuta personal să treacă peste această perioadă. Probabil că într-o altă țară statul ar fi acceptat ca aceste cheltuieli, măcar cele legate de salariați, să fie finanțate din zecile de taxe de toate felurile pe care le-am plătit în toți acești ani. La noi însă, nu-mi fac iluzii. Va trebui să ne descurcăm singuri și o vom face împreună. Îmi este greu să vă scriu aceste rânduri. În 27 de ani nu am fost obligat niciodată să închid magazinele. Pus fiind însă să aleg între sănătatea colegilor mei sau profitul Mobexpert, în mod responsabil nu pot face decât o singură alegere".

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993. "Suntem o companie 100% românească, cu clienți și angajați din România. Ne preocupă profund situația actuală și dorim să luăm deciziile cele mai responsabile pentru compatrioții noștri. Salutăm promptitudinea și măsurile adoptate de alte companii românești, printre care Banca Transilvania și CEC Bank. Ne dorim ca împreună să găsim soluții pentru a depăși momentele dificile." a mai declarat Dan Șucu.

Ȋn România, reţeaua cuprinde hipermagazine în Bucureşti, Braşov, Suceava, Piteşti, Sibiu, Iaşi, Oradea şi Constanţa şi alte peste 20 de magazine de mai mici dimensiuni. Grupul Mobexpert are 2.400 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de aproximativ 200 milioane euro.

Grupul Mobexpert deţine opt fabrici de mobilă care produc pentru piaţa românească şi pentru export.

Mediafax

×
Subiecte în articol: mobexpert coronavirus