x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cresc investiţiile străine

Cresc investiţiile străine

de Jurnalul National    |    09 Aug 2007   •   00:00

Investiţiile străine in firmele inregistrate in ţara noastră au totalizat in primul semestru 1,14 miliarde de euro, in creştere cu 85%.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, in perioada ianuarie-iunie 2006, valoarea investiţiilor străine ca aport la capitalul firmelor inregistrate in Romănia s-a ridicat la 613,1 milioane de euro. In primul semestru al acestui an au fost infiinţate 7.989 de firme cu participare străină, faţă de 6.092 in perioada ianuarie-iunie 2006.

In prima jumătate a anului, cea mai mare subscriere de capital a fost raportată de Banca Comercială Romănă, care a primit 115,4 milioane de euro de la Erste, urmată de E.ON Energie Romănia, unde nemţii au adus 104,9 milioane de euro. Ultima poziţie a podiumului e deţinută de cehii de la CEZ Distribuţie, care au pompat 104,1 milioane de euro.

Spaniolii de la Gran Via Ghencea au investit cel mai mult in această lună, aproape 45,7 milioane de euro. Alte subscrieri importante de capital au fost realizate de ATE Bank Romănia, unde patronii au adus 23,1 milioane de euro, şi Enel Energie, care a primit o infuzie de 23 de milioane de euro. Agenţia Romănă pentru Investiţii Străine estimează că investiţiile străine directe se vor ridica in acest an la 7 miliarde de euro, in scădere faţă de 2006, cănd au ajuns la 9,1 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: economic milioane