x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza a evaporat 2.000 de miliarde de dolari din fondurile americane de pensii

Criza a evaporat 2.000 de miliarde de dolari din fondurile americane de pensii

08 Oct 2008   •   00:00

Fondurile de pensii americane au pierdut 2.000 de miliarde de dolari în ultimele 15 luni, circa 20% din valoarea lor, transmite Associated Press.



Fondurile de pensii americane au pierdut 2.000 de miliarde de dolari în ultimele 15 luni, circa 20% din valoarea lor, transmite Associated Press.

Potrivit lui Peter Orszag, preşedintele Oficiului pentru Buget al Congresului american, scăderile de pe pieţe, prăbuşirile şi falimentele de bănci şi companii au avut un impact devastator pentru fondurile de pensionare ale americanilor de rând.

Parlamentarii americani au început să investigheze cum afectează turbulenţele sectorului financiar fondurile muncitorilor.  

"Spre deosebire de directorii de pe Wall Street, familiile din America nu au o paraşută de aur (prime de milioane de dolari ce se dau directorilor de bănci la concediere- nr)” a spus George Miller, membru al Camerei Reprezentanţilor din partea Californiei.

"Anumiţi oameni îşi vor amâna pensionarea. În special cei foarte aproape de a se retrage ar putea decide că nu îşi permit să se pensioneze şi vor continua să muncească” a spus Orszag.

Jerry Bramlett, şeful fondului de pensii BenefitStreet Inc, a spus că există riscul ca oamenii să devină nervoşi şi să vrea să îşi retragă banii din aceste fonduri, ceea ce ar duce la alte pierderi.

×
Subiecte în articol: economic