x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum afli că a venit momentul să cumperi un alt camion?

Cum afli că a venit momentul să cumperi un alt camion?

08 Aug 2023   •   13:30
Cum afli că a venit momentul să cumperi un alt camion?

Vehiculele comerciale reprezintă investiții pe termen lung. Ele adună sute de mii de kilometri la bord și se strică ocazional datorită uzurii. Însă există semne clare care indică că a venit timpul să cauți un alt camion.

Camionul are nevoie de reparații constante. Este normal ca un camion să necesite reparații și revizii periodice. Însă cu timpul vei observa că aceste reparații sunt tot mai dese, bateria sau uleiul crează probleme și simți că a venit timpul pentru o schimbare. Chiar dacă toate problemele sunt mici și se repară ușor, se adună în timp și împiedică buna desfășurare a afacerii.

Dintre toate semnele care indică faptul că e cazul să schimbi camionul, reparațiile frecvente reprezintă semnul cel mai evident. Timpul în care camionul se află în reparație este valoros pentru firmă, iar componentele ce necesită înlocuire devin cheltuieli care scad performanța transportului. Înlocuiește camionul vechi înainte ca el să devină o gaură ce înghite banii pe care-i produce.

Camionul are prea mulți kilometri. Uneori trebuie să fii atent la cifre pentru a înțelege când este momentul să cumperi un alt camion. Deși camioanele utilitare sunt construite să funcționeze sute de mii de kilometri, este periculos să împingi funcționarea lui până la limita superioară a kilometrajului posibil. Ca să funcționeze pe termen cât mai lung, camionul trebuie îngrijit și menținut în parametri optimi de funcționare, ceea ce necesită lucrări de mentenanță atent programate.

Camionul nu mai garantează siguranța rutieră. La un moment dat, îți dai seama că oricând se poate întâmpla un defect major la camionul pe care-l conduci și nu vrei să ajungi în acel punct. Nu uita că este periculos pentru toți participanții la trafic să ruleze pe stradă un camion care nu prezintă siguranță pentru toată lumea. Chiar dacă această nesigurață este, în mare parte, doar în capul tău, nu vrei să ai parte de experiența de a conduce un camion în care nu mai ai încredere.

Siguranța ta și a celor din trafic este un motiv foarte bun să-ți dorești un alt camion sau autotractor.

Camionul tău nu se mai potrivește cu nevoile companiei. Economia, oamenii și lumea sunt în continuă schimbare, iar acum aceasta este mai accelerată ca niciodată. Oricare ar fi motivul, nu este cazul să folosești în continuare un camion care nu mai servește nevoilor pentru care a fost cumpărat.

×
Subiecte în articol: vehicule comerciale camion