x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Curs - Euro revine puternic

Curs - Euro revine puternic

09 Noi 2004   •   00:00

Euro s-a apreciat rapid dupa o saptamana in care au fost in cadere libera.

Ieri, Banca Nationala a cotat un euro cu 40.659 de lei, in crestere cu 845 de lei fata de saptamana trecuta si cu 1.212 lei mai sus decat minimul saptamanii trecute. Daca luam in calcul si cresterea de vineri de 367 de lei, putem observa ca moneda europeana a revenit aproape de valoarea dinainte de liberalizarea cursului.

Concomitent, dolarul s-a apreciat cu 448 de lei si a reintrat in intervalul 31.000 - 32.000 lei. Comparativ cu nivelul de la inceputul acestui an, dolarul a pierdut 3,67% fata de leu, iar euro a coborat cu 1,11%. Astfel, sedinta de luni a pietei valutare a confirmat intrarea cursului de schimb pe un palier de variabilitate accentuata, moneda nationala inregistrand o depreciere de cateva sute de unitati in raport cu ambele monede din cosul de referinta. Nu sunt excluse noi surprize.

INTERNATIONAL. Si pe pietele internationale se mentine o incertitudine ridicata. Dolarul a atins ieri un minim de 1,2985 unitati fata de euro. Aprecierea monedei europene reprezinta o sursa de ingrijorare, pentru ca ar putea afecta cresterea economica, a afirmat un oficial al Bancii Centrale Europene. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic