x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Dacia se vinde pe internet... dar în Italia

Dacia se vinde pe internet... dar în Italia

13 Sep 2011   •   12:42
Dacia se vinde pe internet... dar în Italia

Dacia va testa in Italia vanzarea de masini prin intermediul internetului incepand de joi, o premiera care poate fi extinsa ulterior si la alte state europene, a declarat, marti, un reprezentant al companiei, pentru AFP.

Pana in prezent, clientii putea gasi informatii pe site-ul companiei si isi puteau configura autovehiculul, dar nu puteau cumpara direct prin intermediul internetului.

'Acum, cu numai cateva clickuri pot incheia tranzacti", a spus directorul de marketing pentru piete globale al grupului Renault, Steve Norman.

Clientul va plati 500 de euro, va furniza informatiile necesare pentru cartea de identitate a masinii si va alege dealerul de unde va ridica masina si va achita diferenta. Preturile sunt aceleasi ca in reteaua de dealeri.

In prima faza, vor fi oferite doar doua modele pe site-ul italian al Dacia, o versiune in serie limitata a berlinei Sandero si o alta serie limitata diesel, a explicat Norman.

Dacia va testa programul pentru 6-12 luni in Italia, inainte de o posibila extindere la alte tari. Pentru moment nu se pune problema oferirii unui serviciu similar pentru modelel Renault, a adaugat reprezentantul grupului.

In martie, Renault a anuntat ca va experimenta in Europa un program de vanzare a modelelor Dacia prin internet, pentru a pregati lansarea anul viitor a unui program mai larg, care sa protejeze pozitia de lider a grupului francez pe piata automobilelor low-cost fata de concurenti precum Peugeot.

×